2014. július 18., péntek

Dekoráld a falad!

Ha unalmasnak találjátok a szobátok üres falait, feldobhatjátok könnyen házilag is elkészíthető faldekorációval. Nálam is most lesz festés és tervezem,hogy házilag én is elkészítek valami hozzám illő mintát a falra. A lehetőségek tárháza végtelen és bármit felfesthettek amihez kedvetek van, lehet idézet is és ábra is.  Természetesen van "egyszerűbb" megoldás, a falmatrica, aminél csak arra kell ügyelnetek, hogy levegőmentesen ragasszátok fel. De ha ti festitek fel, akkor jobban magatokénak érezhetitek és olcsóbban is kivitelezhető.



1. lépés
Elsőként találjátok ki, hogy hol nézne ki legjobban illetve, hogy milyen mintát szeretnétek minden nap látni. Készítsetek az ábrához megfelelő méretű lapon sablont. Válasszátok ki a festék színét és fajtáját.

2. lépés
Ceruzával vázoljátok fel a kiválasztott felületre. Ügyeljteke rá, hogy a sablon legyen teljesen egyenes és minden vonal látható legyen de ne karcoljátok, mert a végeredmény csúnya lesz.

3. lépés
A kiválasztott festékkel fessétek át a ceruzarajzot. A lényeg, hogy vékony ecsetet haszáljatok, hogy megőrizze az eredeti formáját és ne torzuljon el. Ha kész, akkor kicsit hagyjátok száradni, hogy ne kenődjön. Ha csak idézetet választottatok, akkor ezzel be is fejeződik a művelet.

4. lépés
Vastagabb ecsettel fessétek be a minta üresen maradt részeit. Egyenletesen fessétek és ne maszáljátok, hogy szebb legyen a végén. 

Végül hagyjátok megszáradni, és gyönyörködjetek a munkátokban!


Niki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése