2014. július 28., hétfő

Outfitek minden alkalomra

Azt hiszem nem csak én mondhatom el magamról, hogy soha nem tudom mit vegyek fel.. és most nem a "leugrom a sarki boltba" szituációról van szó, hanem nagyobb és fontosabb alkalmakról. Összegyűjtöttem pár összeállítást különböző alkalmakra, hogy segítsek nektek. 



Magassarkú cipő akkor ajánlott ha alacsony vagy és hangsúlyozni szeretnéd a lábaidat. Ha viszont túl magas vagy próbáld meg hanyagolni a magassarkút. Sajnos én is ebbe a csoportba tartozom, imádom a magassarkú cipőket de nem érzem benne túl jól magam ha mindenkinél magasabb vagyok. Ha maxiszoknyát viseltek, ahhoz inkább ajánlom a lapos talpú cipőket, balerinákat és sarukat magasságtól függetlenül. 

Mit vegyél fel esküvőre? 
Fontos, hogy legyél elegáns és ne legyél túl kihívó. Azt hiszem erre az esetre tökéletesen megfelel a mondás, "A kevesebb néha több". Ne akarjuk túlszárnyalni a menyasszonyt, ne akarjuk magunkra terelni a figyelmet. Esküvőn inkább hanyagoljuk a halvány/fehéres maxi ruhákat. Gondoljatok a reggelig tartó bulira.. csere cipő vagy lapos talpú? 





Kerti parti // Kisebb buli egy havernál 
Öltözhetsz kényelmesebb ruhákba, lapos talpú rövid naci egy egyszerűbb felsővel. Persze ha nem vagy biztos megkérdezheted a házigazdát a buli témájáról. Csak lazulgatás várható vagy inkább elkél az elegánsan öltözék?! 








Fesztiválozni mész? 
Fő a lazaság és a kényelem. Nem mindegy hogy milyen ruhában tombolod végig az egész napot, legyen kényelmes. De ebben az esetben talán a cipő a legfontosabb. Olyan cipőt vigyél magaddal amit nem sajnálsz ha tönkre megy. Fel kell készülnöd, hogy nem egyszer fognak rád lépni, eső esetén pedig a sárban fogsz dagonyázni.







Vacsi a pasiddal? 
Döntő szempont a helyszín. Ha csak egy gyorsétterembe mentek, vagy egy kisebb nem túl drága helyre, neked sem muszáj annyira kiöltöznöd. Ha viszont elegáns helyre visz, add meg a módját és tündökölj! Abban az esetben ha nem mondja el mi a terve próbáld meg kisakkozni milyen alkalomból visz, ha közeleg az évfordulótok/születésnapod akkor szintén legyél csini. Ha ötleted sincs, próbáld meg eltalálni az arany középutat. 







Vacsizni mentek a barátnőiddel? 
Legyél csini, legyél csajos és vidám. Csajos estéknél kevésbé kell odafigyelned a sminkedre, megengedheted magadnak, hogy nem is fested ki magad. Persze ebben az esetben is ha drága helyre mentek, ügyelj a ruhádra. 







Ha pedig elegáns buliba készülsz...
Vedd figyelembe a helyszínt, van-e valami megszabás az öltözékben vagy a minőségében. Az sem utolsó szempont, hogy elégedett legyél magaddal.










(Forrás: WeHeartIt)

Niki












2014. július 25., péntek

DIY dekor

Megint találtam remek DIY ötleteket és gondoltam megosztom veletek. Olcsók, egyszerűek és látványosak. Ezek most inkább saját magatok számára dekorációs célt szolgálnak, mint ajándék szerepét töltik be. Olyan dolgok kellenek hozzá, amik a legtöbb háztartásban megtalálhatók a mindennapokban. 

Az első egy váza, ami először lehet, hogy furának tűnik de nagyon egyszerűen elkészíthető és szépen mutat. 



Hangulatvilágításnak tökéletesen megfelelnek ezek a szépen díszített gyertyatartók. Mindkettőhöz csupán egy átlátszó gyertyatartóra van szükség. Ezt helyettesíthetitek egy kisebb pohárral is. A filmszalagot odaragaszthatjátok kétoldalú ragasztóval vagy pillanatragasztóval is. A fadarabok helyett pedig használhattok fahéjrudakat is. 



Lampionsort is egyszerűen készíthettek saját magatok által készített színes poharakból, vagy meg is vásárolhatjátok őket. Egy kisebb vágást kell ejteni a pohár alján, majd teljesen átdugni rajta az izzót. 



Az utolsó pedig amit hoztam inkább a rendszerezést segíti elő az iskolai anyagoknál vagy a magazinjainknál. Készíthetitek gabonapelyhes dobozból, de tulajdonképpen bármilyen szélességű dobozt használhattok, attól függően mit szeretnétek bele tenni. Egyszínűre is festhetitek, de leragaszthatjátok akár tapétával vagy újságpapírral is. 



Ha tetszenek az írások, lájkoljátok a blog facebook oldalát. :) 

Niki




2014. július 24., csütörtök

Nasi ami nem hízlal

Mindenki szeret nassolni, ami legtöbbször nem túl egészséges és nem túl kalóriaszegény. Itt van pár ötlet és recept amivel finom és egészséges nasikat készíthettek akár filmnézéshez vagy hosszabb utazásra. Életmód váltásnál főleg ezeknek az apróságnak hitt kalóriabombáknak van nagy jelentősége, amit csak úgy csipeget az ember. Ha egészségesen táplálkoztok, kiegyensúlyozottabbnak fogjátok magatokat érezni és boldogabbak lesztek a bőrötökben. Én is egy ideje életmódot próbálok váltani, ami, rá kellett jönnöm nem is olyan egyszerű. Ebben szeretnék nektek segíteni kicsit.

Például vannak olyan olajos magvak amiket bátran csipegethettek, persze nem töménytelen mennyiségben és szellemi területeken is segíthetnek rajtatok, például egy hosszú és fárasztó nap után.

Munka/iskola után
Ahhoz hogy a nap vége felé is újra lendületbe tudjatok kerülni rágcsáljatok egy kevés diót. Magnéziumban és omega3-ban bővelkedik, ráadásul a szívbetegségek kockázatát is csökkenti.

Napozás előtt és napozás után
Ez pont aktuális így a nagy melegben. A külső védelem mellett (naptej) nagyon fontos a belső törődés is. Fogyasszatok egy kevés mandulát, ami E vitaminban gazdag ami elősegíti bőrötök és hajatok védelmét.


Edzés után?
Tökmag! Magnéziumtartalma oldja az izmok görcsösségét és sok más jótékony hatással is rendelkezik.

A meleg nyári napokon hűsítő nyalánkságnak számít a smoothie. Egészséges, mert csak természetes anyagokat tartalmaz és tápláló is. Nem turmix és nem is gyümölcslé, hanem valahol félúton van a kettő között. Három ilyen frissítő receptjét hoztam el.



1. Édes savanyú kombó

Hozzávalók: 
  • fél lime
  • 1 kivi
  • 2-3 gerezd mangó
  • fél banán
  • 2 karika ananász
  • 1-3 jékocka
Pucoljátok meg a gyümölcsöket, a lime-ot magozzátok is ki. Tegyétek egy turmixba, 3-5 perc alatt elkészül.

2. Energia bomba

Hozzávalók:
  • 1 marék friss spenótlevél
  • 1 marék kimagozott szőlő
  • néhány jégkocka
  • 1 dl kókusztej 
Legjobb reggel fogyasztani, egész napra feltölt energiával.



3. Epres szomjoltó

Hozzávalók:
  • 1 marék fagyasztott eper
  • 1 dl zsírszegény natúr joghurt
  • 1 dl narancslé (legjobb ha saját magatoknak facsarjátok)
  • 1 evőkanál méz
Az epret helyettesíthetitek málnával is. 

Akik esetleg laktózérzékenység miatt ha nem használhatnak tejtermékeket, azok is mindenképp adjanak hozzá fél pohár vizet, hogy ne legyen túl sűrű. 
Fontos, hogy ezeket hagyományos turmixgépben is elkészíthetitek.

Niki





    2014. július 23., szerda

    Csináld magad ajándék

    Íme néhány kedves kis ajándék, amit ti is egyszerűen elkészíthettek a barátaitoknak, szerelmeteknek, vagy a családtagjaitoknak. 
    Visszatérve a tegnapi gombos témához, itt egy aranyos gombos kép amit akár magatoknak is vagy ajándékba is készíthettek.




    Egy egyszínű bögrére is bármi írhattok, vagy rajzolhattok alkoholos filccel vagy ha valaki jobban bízik a kézügyességében akkor akár zománcfestékkel. Kedvetek szerint díszíthettek kisebb tálakat is. Ezek olcsón beszerezhetők és egy személyes ajándékot varázsolhattok belőlük.



    A harmadik ötletet én inkább szerelmes pároknak ajánlom. Nem muszáj felhasználni az összes kártyát, hanem csak éppen annyit ahány tulajdonság/szokás beugrik. Nem érdemes egy nap alatt elkészíteni, hátha hosszabb idő alatt több dolog eszetekbe jut.


    A kártyalapokat ti is összefűzhetitek akár fonallal, vagy színes kötöző madzaggal. :) 

    Niki


    2014. július 22., kedd

    Borús napokra

    Hoztam egy-két DIY ötletet amiket ti is könnyen elkészíthettek otthon. Olcsón kivitelezhetőek és nagyon egyszerűek. 

    1. Gomb fa
    Szükségetek lesz hozzá egy vászonra, vagy akár a falra, tapétára is készíthetitek. Fessétek fel a fa formáját, gondosan ügyeljetek arra, hogy elég helyet hagyjatok a gomboknak. Választhattok egyszínű gombokat is de szerintem a színes sokkal jobban mutat és nagyon vidám. 




                                                                                                                                                                   

    2. Festett fa
    Egyszerűen mártsátok a kiválasztott festékbe a műanyag flakon alját és annyiszor nyomjátok rá a fára ahány virágot szeretnétek rá. Figyeljetek, hogy ne csöpögjön le a festék.



    3. Foszforeszkáló dekorációk


    Akár már 899 Ft-ért is beszerezhetitek a kis kiszerelést, több színben. Bármit varázslatossá tehettek vele.






    Niki

    2014. július 18., péntek

    Dekoráld a falad!

    Ha unalmasnak találjátok a szobátok üres falait, feldobhatjátok könnyen házilag is elkészíthető faldekorációval. Nálam is most lesz festés és tervezem,hogy házilag én is elkészítek valami hozzám illő mintát a falra. A lehetőségek tárháza végtelen és bármit felfesthettek amihez kedvetek van, lehet idézet is és ábra is.  Természetesen van "egyszerűbb" megoldás, a falmatrica, aminél csak arra kell ügyelnetek, hogy levegőmentesen ragasszátok fel. De ha ti festitek fel, akkor jobban magatokénak érezhetitek és olcsóbban is kivitelezhető.



    1. lépés
    Elsőként találjátok ki, hogy hol nézne ki legjobban illetve, hogy milyen mintát szeretnétek minden nap látni. Készítsetek az ábrához megfelelő méretű lapon sablont. Válasszátok ki a festék színét és fajtáját.

    2. lépés
    Ceruzával vázoljátok fel a kiválasztott felületre. Ügyeljteke rá, hogy a sablon legyen teljesen egyenes és minden vonal látható legyen de ne karcoljátok, mert a végeredmény csúnya lesz.

    3. lépés
    A kiválasztott festékkel fessétek át a ceruzarajzot. A lényeg, hogy vékony ecsetet haszáljatok, hogy megőrizze az eredeti formáját és ne torzuljon el. Ha kész, akkor kicsit hagyjátok száradni, hogy ne kenődjön. Ha csak idézetet választottatok, akkor ezzel be is fejeződik a művelet.

    4. lépés
    Vastagabb ecsettel fessétek be a minta üresen maradt részeit. Egyenletesen fessétek és ne maszáljátok, hogy szebb legyen a végén. 

    Végül hagyjátok megszáradni, és gyönyörködjetek a munkátokban!


    Niki

    Napozás? Csak óvatosan!

    Egy eléggé aktuális témát hoztam nektek, mégpedig a "biztonságos" napozásról és az utána következő hidratálásról. Mindenki szeretne gyönyörű és napbarnított bőrrel villogni de vannak bizonyos dolgok amikre oda kell figyelni, hogy megőrizzük bőrünk egészségét és szépségét. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen bőrtípussal vágtok neki a napozó hadjáratnak, mivel más-más bőrszín, más-más törődést igényel. Imádok napozni, de sajnos egyre többször fordul elő velem is, hogy túlzásba esem és csúnyán leég a hátam, vagy a mellkasom. Minden bőrtípusra megvannak a megfelelő erősségű naptejek, amelyekből főként strandon kötelező a vízálló. Ha sokat tartózkodtok vízben, erre főként figyeljetek, mert a visszatükröződő sugaraktól sokkal gyorsabban pirul a bőr. Bemutatok egy-két házi praktikát amivel könnyen enyhíthettek a napégés fájdalmain.

    Egy rosszul elsült napozás után pedig akár házi praktikákkal is enyhíthetjük a leégés fájdalmait. 

    1. Ecet
    Lehet sima ecet, vagy almaecet is és csupán egy spray-ként használható műanyag üvegre van szükségetek. Az ecetet akár higíthatjátok kevés vízzel is, az a lényeg, hogy az égett felületeket kell alaposan befújni vele. Ha egynap többször ismétlitek, hatásosabb. A legjobb benne, hogy olcsó és hatékony egyszerre.

    2. Tej és méz
    Egy liter tejet melegítsetek fel és tegyetek bele pár kanál mézet, majd öntsétek a fürdővizetekbe. Ha tej éppen nem áll rendelkezésetekre akkor helyettesíthetitek fél deci kefírrel és 50 milliliter íróval is amihez 2 evőkanál mézet adjatok. Tej hidratálja a bőrödet, a mézzel kombinálva pedig nyugtatja az égett bőrt. 

    3. Krumpli borogatás
    A jó öreg krumpli bizony a legjobb házi fájdalomcsillapító. Mossátok meg a krumplit és vágjátok apró darabokra, majd pépesítsétek össze. Ha netán túl száraznak tűnne, akkor adjatok hozzá pár csepp vizet és tegyétek az égett felületekre. Ha számotokra ez nem túl higénikus megoldás, akkor csavarjátok a krumplit gézlapba és ezzel borogassatok. Addig kell ismételni, amíg a bőrpír el nem múlik.

    Esetleg csobbanhattok is egyet hideg vízben. Ez abban az esetben remek megoldás, ha nem éritek el az égett területeket. Arra ügyeljetek, hogy ne használjatok semmilyen tusfürdőt vagy szappant, mert az mégjobban szárítja az így is sérült bőrt.
    Ha jobban szeretitek az egyszerűbb krémes kezeléseket, akkor használjatok aloe verával készült termékeket, mert fokozatosan enyhíti az égő, csípő érzést és a bőrpírt. Én az Avonos napozás utáni hidratáló krémet használom, ami szintén nagyon gyorsan enyhíti a fájdalmakat.
    Mindezek mellett nagyon fontos, hogy sok vizet igyatok, mert a nap nem csak égeti, de ki is szárítja bőrt, amit folyadékkal tudtok regenerálni. 

    Niki