2014. augusztus 21., csütörtök

Autumn is coming

Itt van az ősz a nyakunkon és vele együtt az iskolakezdés is. Pontosan még 10 napunk van amíg újra iskolapadba kell ülnünk. Én sajnos elég szétszórt vagyok, soha nem tudom, éppen mit vegyek fel vagy hova kevertem a jegyzeteimet. Összeállítottam néhány suliba járós szettet, és mutatok néhány App-ot amik megkönnyíthetik az iskolai életedet, ha te is hasonlóan szétszórt vagy. 





















A rendszerező sulis alkalmazások szerintem ma már sokkal inkább kézenfekvőek mint az órarend írogatása, javítgatása, mivel engem is beleértve minden fiatal a telefonjával megy mindenhova. Ezekből is összegyűjtöttem nektek a leghasznosabbakat. 

Timetable - Google Play - Ingyenes 


Remek, ha egy helyen szeretnéd látni a héten Rád váró feladatokat, vizsgákat. Ha szeretnéd tudni mikor lesznek a tanítási szünetek, és ha ebben szeretnéd vezetni az órarendedet és a heti beosztásodat. Órarend esetén beleírhatod, mikor kezdődik és mikor végződik az órád, a tanterem számát és a tanárod nevét is. A nézetet is állíthatod számodra megfelelően napi vagy heti nézetre.


Office Suite - Google Play - Ingyenes




Ezzel a programmal nyithatod meg a Microsoft Office dokumentumokat és a PDF fájlokat a telefonodon vagy akár te magad is létrehozhatsz vele jegyzeteket, prezentációkat, szerkesztheted a meglévő fájlokat.  



Google Docs - Google Play - Ingyenes  


Hasonló az Office Suite alkalmazáshoz, ugyanúgy készíthetsz és szerkeszthetsz vele dokumentumokat, de ezzel az alkalmazással meg is tudod osztani másokkal. Remek, akkor ha csoportosan készítetek prezentációt vagy valamilyen házi dolgozatot és megoszthatjátok egymással amit készítettetek, a saját részeteket. 



Google Slides - Google Play - Ingyenes 


Ezzel az alkalmazással út közben is készíthetsz prezentációkat, vagy akár csak egy-egy diát, és szerkeszthetsz is vele. Abban különbözik az előzőtől, hogy ez csak prezentációkkal kompatibilis. 


És végül egy alkalmazás amely iskola utáni találkozásokhoz nyújt segítséget..

Jink Beta - Google Play - Ingyenes 





Nyomon követheted, hogy akivel éppen találkozol milyen messze jár tőled, és üzenetet is küldhetsz neki. Csupán a telefonszámodra van szükséged ha használni szeretnéd az alkalmazást és a barátaid telefonszámaira.


Számomra a másik nagy problémát mindig a "tízórai" jelenti. Legszívesebben minden reggel magamnak készíteném, de úgy érzem, nem fér bele az időmbe a smink elkészítése és a ruha kiválasztásának tortúrája mellett. Most kerestem olyan recepteket illetve ötleteket, amik megkönnyítik ezt a helyzetet. 


4 perces omlett, bagettbe töltve 

Hozzávalók: 

  • 4 db tojás
  • 5 dkg trappista 
  • 1 db lilahagyma
  • 5 dkg pulykamellsonka
  • 1 dkg margarin 
  • 1 dl tej
  • 1 nagyobb bagett
A tojásokat verd fel, keverd bele a kockára vágott sonkát, a lilahagymát és a sajtot. A megolvasztott margarinon lapos serpenyőben pár perc alatt süsd meg, szeleteld fel és helyezd a bagettbe. Tehetsz még bele zöldségeket is. 

Készíthetsz magadnak egyszerűen, joghurttal, fagyasztott/szezonális gyümölcsökkel és zabpehellyel könnyű és egészséges tízórait. Lezárható tálban a legcélszerűbb magaddal vinni az iskolába vagy a munkahelyedre. 










Niki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése