2014. augusztus 23., szombat

Aktuális DIY

Újabb DIY összeállítást készítettem, a következő szezonhoz illő praktikákkal. Kezdődik a suli és ha szeretnéd felturbózni az egyik régi felsődet, ha kell egy kisebb pakolós táska, vagy egy egyszerűen elkészíthető neszesszer még beférne a tankönyvek mellé nyugodtan szemezgess a következő ötletek közül. Van még trendi nyaklánc, forró bögrére húzható zokni a kezed megóvására és egy divatos kardigán régi otthonkából és egy tányér csak mert jól néz ki és ötletes. 














Niki

2014. augusztus 22., péntek

Be Yourself - A szobád te vagy

Ha túl üresnek érzed a szobád, és nem tudod mi hiányzik.. Ha nem érzed teljesen magadénak a saját kis zugodat, alakítsd át saját ízlésed szerint. Nem kell több tízezer forintos bútorcserékre vagy falfestésre gondolnod, olcsón kivitelezhető kis trükkökre gondolj, amik az egész tér hangulatát megváltoztathatják. Lehet néhány gyertya, hangulatvilágítás a csillár helyett, színes díszpárnák, baldachin. Olyan kisebb-nagyobb változtatásokat mutatok nektek, amit bármikor alkalmazhattok filléres összegekért. 



Legyen meg az elképzelésed.. az álomszoba

Ha nincs ötleted milyen lenne a számodra ideális stílus, milyen színek között éreznéd magad igazán jól, akkor vegyél újságokat. Van választék bőven az enteriőr magazinok között. Nézegesd a képeket, inspirálódj az újságban lévő stílusokból, ha úgy könnyebb, jegyzetelhetsz is. Írd le mi az ami mindenképp legyen benne. Arra azért mindig figyelj, hogy reális és számodra megengedhető berendezésben gondolkozz. Ne akarj túlköltekezni és ne akarj másoknak megfelelni, fontos, hogy tényleg saját magadat tükrözze a kis birodalmad. 


Ne felejtsd el, hogy a szobádnak már van egy meglévő stílusa/hangulata. Ha új holmikat vásárolsz bele, figyelj, hogy passzoljon a meglévő bútoraidhoz, a falad színéhez. 
Ha esetleg a probléma forrása a szobád mérete (gondolok itt a túl kicsi szobákra) és a sok cuccod zsúfoltan fér el benne, nincs elég szekrény/polc amire pakolhatsz és minden egymás hegyén hátán van, erre is van megoldás! Biztosan vannak ezek között olyan tárgyaid amiket alig vagy akár soha sem használsz. Olcsón beszerezhető tárolódobozokat könnyen beszerezhetsz, amiket aztán becsúsztathatsz az ágyad alá, vagy a szekrény aljában egymásra építhetők. 


JYSK - tartó kosár - 1990 Ft/szett



JYSK - fiókos tároló - 1592 Ft/db


JYSK - felakasztható kosár - 1032 Ft/db


Mömax - tároló doboz - 1990 Ft/db



A bútoraid színei nem tetszenek, esetleg van olyan darabod aminek nem olyan az árnyalata mint az összes többié? A megoldás az öntapadós bútortapéta. Nekem is van olyan bútorom, amihez ezt a bútortapétát kellett használnom, így kerültek összhangba a szekrények a komóddal. Bármilyen mintában és színben beszerezhető.





Ha megvannak a terveid..

Ha kitaláltad milyen szobában éreznéd magad igazán otthon, következhet a megvalósítás. Ha éppen ráfér egy teljes átalakítás, a festés is kivitelezhető saját kezűleg. Én pont 2 héttel ezelőtt festettem át saját magamnak a szobámat, így csak a festék és a henger költségeit kellett állnom. Ezzel teljesen új hangulatot teremthetsz, de ha csak apró átalakításokban gondolkozol, azok is hatalmas változást eredményezhetnek. 

Festés helyett választhatod a tapétát. Ragaszthatod csak egy falra, a plafonra, csak csíkokban, ahogy neked a legjobban tetszene. 



Ha betérsz egy lakberendezési üzletbe, rengeteg kiegészítő tárggyal találkozhatsz, megfizethető áron. Órákon keresztül válogathatsz szebbnél szebb gyertyatartók, díszpárnák és egyéb kiegészítők között. Ezekből is megmutatom a kedvenceimet. 

Díszpárnák



JYSK - díszpárna - 4490 Ft/2db


Saját magadnak is varrhatod a párnát, a neked tetsző anyagból, vagy rá is írhatsz bármit textilfilccel. 


DIY párna




Ha nem tetszik a szőnyeged, nem illik a szobád színéhez, ne félj attól, hogy egy új szőnyeg vagyonokba kerülhet. 5000 forint alatt vásárolhatsz kisebb szőnyegeket akár kör alakút vagy rongyszőnyeget. Nem fedi le az egész területet de praktikusak, és könnyebben takaríthatóak. 

Nyitott gardrób 

Ez az a dolog, amivel a legtöbb lánynak hatalmas problémája lehet, ugyanis bárki bemegy a szobádba ezt fogja látni vagyis rendben kell tartanod folyamatosan (ez a rossz benne). A legjobb benne viszont, hogy ez számodra is megkönnyíti a ruhák hozzáférhetőségét és ha szépen rendezed el akkor nagyon mutatós része lesz a szobádnak. Ezt vásárolhatod is, de home made megoldása is van természetesen. 




Hangulatvilágítás és baldachin

Számomra nagyon kedves részhez érkeztünk, imádom a gyertyákat és a kislámpákat amiktől csak félhomályba kerül a szoba. Hihetetlen hangulatos tud lenni, ha eltalálod milyen fényt és hova kell tenned. Lehet karácsonyfaizzó, gyertyák vagy állólámpa. A lehetőségek tárháza végtelen és szintén lakberendezési boltokban tudod legkönnyebben beszerezni. 





Az imádott baldachin.. 
Régóta álmodozom, hogy az ágyam felett milyen jól mutatna egy hatalmas baldachin, de ezt a kiegészítőt még én sem szereztem be magamnak. Rengeteg gyönyörű módja van a felfüggesztésének és kombinálhatók is a hangulatvilágítással. 



 



 Apró kiegészítők

Használhatsz dekorációnak függönyt, tükröt, fényképeket vagy egy csokor virágot is. 











 Niki



2014. augusztus 21., csütörtök

Autumn is coming

Itt van az ősz a nyakunkon és vele együtt az iskolakezdés is. Pontosan még 10 napunk van amíg újra iskolapadba kell ülnünk. Én sajnos elég szétszórt vagyok, soha nem tudom, éppen mit vegyek fel vagy hova kevertem a jegyzeteimet. Összeállítottam néhány suliba járós szettet, és mutatok néhány App-ot amik megkönnyíthetik az iskolai életedet, ha te is hasonlóan szétszórt vagy. 





















A rendszerező sulis alkalmazások szerintem ma már sokkal inkább kézenfekvőek mint az órarend írogatása, javítgatása, mivel engem is beleértve minden fiatal a telefonjával megy mindenhova. Ezekből is összegyűjtöttem nektek a leghasznosabbakat. 

Timetable - Google Play - Ingyenes 


Remek, ha egy helyen szeretnéd látni a héten Rád váró feladatokat, vizsgákat. Ha szeretnéd tudni mikor lesznek a tanítási szünetek, és ha ebben szeretnéd vezetni az órarendedet és a heti beosztásodat. Órarend esetén beleírhatod, mikor kezdődik és mikor végződik az órád, a tanterem számát és a tanárod nevét is. A nézetet is állíthatod számodra megfelelően napi vagy heti nézetre.


Office Suite - Google Play - Ingyenes




Ezzel a programmal nyithatod meg a Microsoft Office dokumentumokat és a PDF fájlokat a telefonodon vagy akár te magad is létrehozhatsz vele jegyzeteket, prezentációkat, szerkesztheted a meglévő fájlokat.  



Google Docs - Google Play - Ingyenes  


Hasonló az Office Suite alkalmazáshoz, ugyanúgy készíthetsz és szerkeszthetsz vele dokumentumokat, de ezzel az alkalmazással meg is tudod osztani másokkal. Remek, akkor ha csoportosan készítetek prezentációt vagy valamilyen házi dolgozatot és megoszthatjátok egymással amit készítettetek, a saját részeteket. 



Google Slides - Google Play - Ingyenes 


Ezzel az alkalmazással út közben is készíthetsz prezentációkat, vagy akár csak egy-egy diát, és szerkeszthetsz is vele. Abban különbözik az előzőtől, hogy ez csak prezentációkkal kompatibilis. 


És végül egy alkalmazás amely iskola utáni találkozásokhoz nyújt segítséget..

Jink Beta - Google Play - Ingyenes 





Nyomon követheted, hogy akivel éppen találkozol milyen messze jár tőled, és üzenetet is küldhetsz neki. Csupán a telefonszámodra van szükséged ha használni szeretnéd az alkalmazást és a barátaid telefonszámaira.


Számomra a másik nagy problémát mindig a "tízórai" jelenti. Legszívesebben minden reggel magamnak készíteném, de úgy érzem, nem fér bele az időmbe a smink elkészítése és a ruha kiválasztásának tortúrája mellett. Most kerestem olyan recepteket illetve ötleteket, amik megkönnyítik ezt a helyzetet. 


4 perces omlett, bagettbe töltve 

Hozzávalók: 

  • 4 db tojás
  • 5 dkg trappista 
  • 1 db lilahagyma
  • 5 dkg pulykamellsonka
  • 1 dkg margarin 
  • 1 dl tej
  • 1 nagyobb bagett
A tojásokat verd fel, keverd bele a kockára vágott sonkát, a lilahagymát és a sajtot. A megolvasztott margarinon lapos serpenyőben pár perc alatt süsd meg, szeleteld fel és helyezd a bagettbe. Tehetsz még bele zöldségeket is. 

Készíthetsz magadnak egyszerűen, joghurttal, fagyasztott/szezonális gyümölcsökkel és zabpehellyel könnyű és egészséges tízórait. Lezárható tálban a legcélszerűbb magaddal vinni az iskolába vagy a munkahelyedre. 










Niki