2014. szeptember 1., hétfő

Autumn Decor

Eljött az ősz és ilyenkor rengeteg olyan növényt vagy termést találsz amivel hangulatos és szép dekorációt készíthettek. Igaz még nagyon az ősz elején járunk, de nemsokára sárgulnak a levelek is. Ha éppen nem esik az eső és sétálni indulsz a szabadba, talán ilyenkor tárul eléd a legszebb táj és összegyűjthetsz pár bogyót vagy levelet a saját dekorációdhoz.






Itt van néhány dekorációs ötlet, amit te magad is elkészíthetsz. Csupán termésekre lesz hozzá szükséged, vagy néhány dísztökre. Nem kell olyan tálakat vagy poharakat beszerezned ami a képeken van, mert bármilyen üvegben jól mutatnak. 












Ha szeretnél DIY dekorációkat készíteni, amik kicsit nehezebbek, és nem baj, ha be kell szerezni hozzá néhány dolgot akkor itt egy remek ötletekkel teli videó is. 




Ha nem tudod, hogy a dekorációhoz használható növények mikor teremnek, ezekből is leírok párat.

Csipkebogyó: A vadrózsa termése, ismertebb nevén csipkebokor termése az első őszi fagyok idején érik be teljesen. Passzírozással készíthetsz belőle hecsedlilekvárt, de dekorációnak sem utolsó.



Madárbirs: A rózsafélék családjába tartozó növény, élénk piros/narancssárga termése van.
Szerintem őszi dekorációnak kifejezetten tökéletes. Már kora ősszel megtalálható erdőkben, díszcserjeként. 




Homoktövis: Fogyasztás esetén immunerősítő hatású. Érési ideje augusztus eleje, és akár a téli fagyot is simán átvészeli. Dekorációnak remek és mutatós. 



Berkenye: Valamiért mindig is ez a termés tetszett legjobban ha dekorációról van szó. Hasonló a homoktövishez, csak a bogyói egy "csomóban" teremnek. Érési ideje augusztus második fele és ez is fagytűrő. 



Fehér som: Kicsit nehezebben fellelhető de dekorációnak nem mindennapi és nem is hasonlít az eddigi bogyókhoz. 



Niki


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése