2014. október 21., kedd

Halloween DIY

Közeleg a Halloween és Magyarországon is egyre inkább népszerűvé válnak az ezzel kapcsolatos díszítési elemek. A legtöbb ilyen dekoráció otthon is elkészíthető így nem kell annál többet költened rá, mint amennyit érnek, rövid idejű használatuk miatt. 



Először is kezdjük a hagyományosan faragott tökkel. Talán ez számít a legismertebb Halloween-i dekorációnak, gyakorisága és viszonylag könnyű elkészítése miatt. 
A legfontosabb, hogy egészséges tököt válassz, tovább eláll és természetesen esztétikailag is jobban mutat. 
Első lépésként kapard ki a tök belsejét miután levágtad a tetejét. 



Egyszerűbb elkészítened a terveid szerint ha megrajzolod rá alkoholos filccel azt a sablont amit kiválasztottál. Az interneten már több ezer sablon közül szemezgethetsz, kezdve a legegyszerűbbektől az egészen bonyolultakig.





Talán kevésbé ismert ám annál tartósabb felhasználása a festés. Mivel nem kell faragni, hanem a tök egészben marad sokkal tovább gyönyörködhetsz benne. Ebben az esetben a díszítési lehetőségek tárháza csaknem végtelen. Ha nincs időd, vagy türelmed faragni, mindenképp ezt a megoldást válaszd. 




Az én személyes kedvencem a faragott narancs. Ezt akár a szobádba is elkészítheted díszként. Ezáltal garantált a jó illat, és a praktikusság is. Talán kicsit nehezebb elkészítened, mint a tököt, mert kisebb a felület amiből ki kell vágni de nem lehetetlen.



Mécsesek minden mennyiségben..
Nagyon szép és mutatós tud lenni különböző festett vagy csillámporral ragasztott tökökön a kisebb gyertyák elhelyezése. De magában is kellemes látványt garantálnak a csillámos tökök. 
A tököt kend be ragasztóval a csillámporral beszórni kívánt területen (ez lehet akár technokol folyékony ragasztó is) és egyszerűen hintsd be a csillámmal. 
Ezt a módszert kombinálhatod festéssel is. 










Dekoráció dísztökökkel és "dísztökökkel"..




A legeslegfontosabb amit meg kell említeni, hogy ha mécseseket gyújtunk figyeljünk arra hogy időben el is oltsuk őket, megóvva ezzel saját magunkat a károk elszenvedésétől.



Niki